MIROVNIŠKI FESTIVAL V SLOVENJ GRADCU

»Časovni stroj – vrnitev v preteklost«

Projekt s podnaslovom »Časovni stroj – vrnitev v preteklost« bo na Prvi osnovni šoli Slovenj Gradec potekal tako, da se lahko šole vanj vključijo na daljavo ali v živo. Pri sodelovanju v živo lahko šola izbere, da sodeluje en ali dva dni.

  • V ŽIVO:

Na Prvi osnovni šoli Slovenj Gradec bo Unesco tabor potekal 15. in 16. septembra 2022. Sodelujejo lahko osnovne, srednje šole in vrtci.  Naša šola letos ne organizira prenočišča za učence in mentorje (v primeru, da se odločite za sodelovanje za dva dni, si prenočišče za učence in za mentorje organizirate sami).

Prihod gostov na šolo je ob 8.30 na šolo.

  • NA DALJAVO:

Projekt bo potekal na daljavo od meseca septembra do decembra 2022. Sodelujejo lahko osnovne, srednje šole in vrtci.

Poleg Unesco šol, bomo k sodelovanju na daljavo povabili tudi Mestno občino Slovenj Gradec in druge zunanje sodelavce.

Pri idejnem snovanju organizacije in vsebine projekta smo si zadali cilj, da k sodelovanju  povabimo ljudi vseh starosti.

Šole, ki se bodo udeležile projekta na daljavo, bodo svoje ugotovitve na določeno tematiko predstavili v filmu/posnetku, v slikanici …(vse informacije so v prijavnici).

Unesco šole, vrtci in srednje šole bodo imeli možnost sodelovati v projektu na daljavo tako, da bodo v svojem okolju izvedli aktivnosti na določeno tematiko ter poslali filme/posnetke, slikanice… do 20. decembra 2022 (valerija.belaj@prva-os-sg.si).

PRIČAKOVANI CILJI IN REZUTATI projekta:

Učenci se bodo s pomočjo različnih delavnic in aktivnosti seznanili  z življenjem v preteklosti v svoji okolici. Spoznali bodo pomen kulturne dediščine. Na primerih iz vsakdanjega življenja bodo poskušali prikazati pomen spoštovanja, spodbujanja strpnosti in pomen medkulturnega sodelovanja na primerih iz krajevne zgodovine. Poskušali bodo opisati šege in navade ljudi…

V primeru, da bi projekt potekal na daljavo, bodo sodelujoče šole predstavile svoj projekt v obliki projekcije, posnetka, slikanice, stripa…

Vse izdelke bomo predstavili na naši spletni strani šole pod rubriko projekti – Unesco…

Prijava na projekt bo potekala preko prijavnice, ki bo dostopna na spletni strani naše šole in na spletnem portalu UNESCO ASP mreže od 30. avgusta dalje. Prijave bomo sprejemali do 12. septembra 2022 (prijavnica v priponki).

Mentorji bodo prejeli potrdilo za sodelovanje s prispevkom in poročil jim ni potrebno pošiljati na našo šolo.

Vabljeni!

Valerija Belaj, vodja projekta na Prvi osnovni šoli Slovenj Gradec

https://prvaossg.splet.arnes.si/files/2022/10/PRIJAVNICA-v-zivo-3.docx

https://prvaossg.splet.arnes.si/files/2022/10/PRIJAVNICA-CASOVNI-STROJ-DALJAVA.docx

(Skupno 23 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost