Pozdrav učenkam in učencem

Drage učenke, dragi učenci!

Več kot mesec dni je že, odkar smo zaradi epidemije virusa Covid 19 zaprli vrata naše šole in šolski pouk spet zamenjali s poukom na daljavo.

V letošnjem šolskem letu smo začeli uporabljati novo spletno okolje – MS Teams. Učitelji so vam ga predstavili na razrednih urah in zelo uspešno ste ga začeli uporabljati. Vsi skupaj pa se ga še učimo uporabljati in iščemo najboljše načine za prenos znanja in povratnih informacij.

Delu na daljavo smo se kljub manjšim težavam zelo hitro prilagodili. Zasluge za to imamo vsi, vodstvo šole, učitelji in drugi strokovni delavci šole, vaši starši  in drugi družinski člani in seveda vi, drage učenke in učenci. Izkazali ste se kot dobri, učljivi in inovativni  učenci, na katere smo lahko ponosni.

Ves čas dela na daljavo ste dnevno preko videokonferenc v stiku z vašimi učitelji,  ki vas spodbujajo in vam pomagajo pri vašem delu. S samostojnostjo pa ste morali sprejeti tudi odgovornost za opravljeno delo. Učilnico, kjer učitelji razlagajo učno snov, vas umerjajo pri razumevanju snovi, kjer vam pregledujejo naloge in vas spodbujajo pri delu,  je naenkrat zamenjalo domače okolje. Pouk je ostal, vendar brez učiteljev, ki so z vami v istem prostoru. Še vedno vam pomagajo in razlagajo učno snov, se izredno trudijo, da vam vse razložijo na daljavo, vendar se vsi zavedamo, da to ni enako.

Obisk pouka, ne glede na to, da je na daljavo je obvezen. Učitelji poročajo, da vas velika večina zelo dobro dela, da sledite navodilom, da rešujete naloge in da ste ustvarjalni. Vesela sem, ko slišim, da marsikdo dela veliko več in bolje, kot pa je delal v šoli. Seveda pa so med vami tudi taki, ki se na videokonference zaspite ali imate težave z internetno povezavo ali ne oddate nalog.

Kar pa vsi že močno pogrešamo,  je vsakodnevni živahni utrip šole. Nikoli si nismo mislili, da bomo pogrešali klepet v odmorih, vsakodnevni glasen vrvež šolskih hodnikov, vaše drobne nagajivosti, iskrive nasmehe in hudomušne domislice.

Kako izgleda prazna šola ste si že lahko ogledali, ampak ker jo želimo čimprej napolniti z otroškim  in mladostniškim vrvežem, si poglejte filmček na spodnjem linku, kjer vas pozdravljajo vaši učitelji in tudi sošolci.

Vse dobro in upam, da se čimprej vrnemo v šolske klopi.

Ravnateljica Lidija Konečnik Mravljak

(Skupno 155 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost