Branje za znanje in sanje

Spoštovani starši in učenci!

V sredo, 27. 1. 2021, bomo na šoli izvedli dan BRANJE ZA ZNANJE IN SANJE. Branje je ena izmed zelo pomembnih človekovih dejavnosti, saj posamezniku širi obzorje, besedni zaklad, znanje … Velik pomen pri tem ima bralna pismenost, ki je osnova za učenje in razvoj posameznika, da se le-ta v besedilu znajde, zna poiskati bistvo, pomen napisanega, postaja kritičen bralec ter se ob tem ustrezno odziva na besedilo. Pomembno je tudi, da zna pri učenju uporabljati različne vire, jih ustrezno navajati.

In prav temu bomo namenili naš dan, ki bo potekal brez videokonferenc. Učitelji bodo učence z nameni učenja, strategijami dela, kriteriji uspešnosti, ki jih bodo vodili pri učenju, seznanili na predhodnih urah. V sredo, 27. 1. 2021, se bodo učenci s pomočjo navodil učiteljev, ki bodo objavljena po predmetih, učili samostojno, v naslednjih urah pa bodo z učitelji pregledali njihovo delo in po kriterijih uspešnosti evalvirali samostojno učenje. Na ta dan bodo učenci imeli na urniku tri različne predmete.

Želimo si, da bi naši učenci pridobili čim več veščin za samostojno učenje, saj je ta kompetenca v današnjem času zelo pomembna.

Ravnateljica Lidija Konečnik Mravljak in kolektiv Prve osnovne šole Slovenj Gradec

(Skupno 122 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost