PROJEKT SPODBUJAMO PRIJATELJSTVO

Dober prijatelj je kot štiriperesna deteljica, težko jo je najti, a prinaša srečo. Prav zagotovo pa je prijateljstvo tudi vrednota, brez katere svet ne bi bil tako lep kot je. Prijateljstvo nam dela življenje zanimivejše, nas izpolnjuje ter nam pomaga pri razvijanju sebe in izoblikovanju pogleda na svet.

Projekt »Spodbujamo prijateljstvo« je bil na Prvi osnovni šoli Slovenj Gradec izveden pod vodstvom Tamare Hovnik, specialne in rehabilitacijske pedagoginje in Nike Špegelj, inkluzivne pedagoginje. Projekt je del razširjenega programa Šola sobivanja, ki združuje projekte z različnih področjih trajnostnega razvoja, organizator projekta pa je društvo Sobivanje. Glavni namen projekta je spodbuditi učence k pozitivnemu razmišljanju o prijateljstvu, o razvijanju dobrih odnosov z njihovimi vrstniki in ostalimi ter o pravih življenjskih vrednotah. Razmišljanja otrok o prijateljstvu in njegovem pomenu so učenci Ana Mernik in Nika Gaube iz 3. a razreda, Vito Čoderl in Tinej Slemenjak iz 5. b razreda, Gal Čas iz 5. a razreda ter Aischa Odlazek iz 7. a razreda pri urah dodatne strokovne pomoči izrazili s številnimi kreativnimi tehnikami (z risanjem, odtiskovanjem, pisanjem, deklamiranjem, fotografiranjem, večpredstavnostnim oblikovanjem).

Učencem predstavlja prijateljstvo pomembno vrednoto, zato so pojem prijateljstva povezali z velikim, mogočnim, bogatim drevesom. Predlagali so uporabo zlate barve kot prispodobo za veličino tega pojma. Izdelali so kratek animirani film, hkrati pa v rimah zapisali pesem na temo prijateljstva.

Projekt Spodbujamo prijateljstvo ni ponudil le možnosti za razmislek o prijateljstvu, ampak tudi možnost za skupinsko delo, sodelovanje, torej je ponudil priložnost, da se med udeleženci spletejo prijateljske vezi.

(Skupno 105 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost