UNESCO SREČANJE NAŠE ŠOLE V LEVERANO V ITALIJI

Na povabilo Unesco šole I.C.Don Lorenzo Milani iz Leverana v Italiji se je naša šola udeležila njihovega tabora. Odpotovalo je 6 udeležencev in sicer 4 učenci in 2 učiteljici. Naše popotovanje v Italiji je trajajo od 15. 4. 2018 do 20. 4. 2018.

Naše učence so ob prihodu sprejeli njihovi gostitelji (učenci šole) in njihovi starši. Izmenjali so si darila in odšli skupaj na njihove domove. Vse dni v tednu smo sodelovali pri pouku v italijanščini in sodelovali v aktivnostih. Naši učenci so hitro ugotovili, da je njihov šolski sistem drugačen od našega.

V popoldanskem času pa smo se družili na športnem popoldnevu s kolesi, igrali odbojko, odšli z jadrnico po morju, imeli ples, spoznavni večer s starši, izdelovali lončene spominke, si ogledali mesto, imeli sprejem pri županu, učiteljici sva sodelovali tudi na mednarodni konferenci,…

Ker je njihov Unesco tabor temeljil na kulturni dediščino, smo si ogledali številne zgodovinske znamenitosti mest Leverana in Otranta, izvedeli veliko zanimivih zgodb in spoznali njihovo tradicijo. Naši učenci so postali prijatelji z učenci italijanske šole in upajo, da se bodo še kdaj srečali ali v Italiji ali pa pri nas na naši šoli.

(Skupno 95 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost