Varna pot v šolo

Z začetkom šolskega leta se naši otroci zopet podajajo na pot v šolo. Zagotavljanje varnosti otrok je v prvih septembrskih dneh ena pomembnejših nalog staršev, učiteljev, policije in drugih organizacij, ki se ukvarjajo z varnostjo v prometu.

VarnapotDa bo pot v šolo čim varnejša, je dobro ponoviti nekaj nasvetov vsem udeležencem v prometu:

– Še pred pričetkom šolskega leta se skupaj z otrokom odpravimo peš po poti, po kateri bo otrok prihajal v šolo. Če bo uporabljal tudi kolo, ne bo odveč, da skupaj ponovimo pravila varne vožnje.

– Prav posebno pozornost namenimo prečkanju ceste ter obnašanju na tistih delih šolskih poti, ki se nam zdijo manj varni.

– Zavedajmo se, da so pri zagotavljanju varnosti otrok v prometu najpomembnejši vzgoja in dober zgled staršev in drugih starejših udeležencev v prometu.

– Upoštevajmo prometna pravila in otroka opremimo z rumeno rutico (prvošolčki), odsevnimi predmeti, v avtomobilu uporabimo varnostne pasove ter ustrezne otroške sedeže.

– Prvošolčki morajo imeti na svoji poti v šolo in domov spremstvo odrasle osebe.

– Tudi učitelji namenimo pri svojem pouku v prvih šolskih dneh posebno pozornost prometni varnosti.

Zavedajmo se, da smejo otroci samostojno sodelovati v prometu šele, ko so se starši oziroma drugi zastopniki otroka prepričali, da so otroci sposobni razumeti nevarnosti v prometu in da so seznanjeni s prometnimi razmerami na prometnih površinah.

 Šolski potovalni načrt.

(Skupno 1.399 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost