Obvestilo za starše

Spoštovani starši in učenci.

Za nami je obdobje, v katerem smo skupaj z vami opravili veliko zahtevnega dela. Verjamemo, da vedno ni potekalo vse tako kot smo si predstavljali, vendar smo se vsi pedagoški delavci trudili, da bi delo na daljavo potekalo čim manj stresno za otroke in vas starše.

Hvala vam za vaš trud, ki ste ga v teh preteklih dneh vložili v izvajanje pouka na daljavo in vašo podporo, ki ste nam jo nudili pri izvajanju dnevov dejavnosti in ostalih aktivnostih.

Po okrožnici, ki smo jo prejeli s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, bomo v mesecu maju začeli z ocenjevanjem znanja. Učitelji bomo upoštevali priporočila in napotke glede ocenjevanja na daljavo in izvedli samo tista ocenjevanja, ki bodo potrebna za zadostitev zahtev sklepa in bodo v korist posameznega učenca.

Poskrbeli bomo, da bo ocenjevanje znanja po utrjevanju in preverjanju snovi ustrezno časovno razporejeno. Razredniki bodo učence pravočasno seznanili z roki in načini ocenjevanja. V spletnih učilnicah bodo učenci pri vsakem predmetu imeli natančno zapisane kriterije za ocenjevanje znanja in načine ocenjevanja.

Pri ocenjevanju znanja bodo učitelji uporabili različne oblike in načine ocenjevanja znanja, ki so jih uporabili že pri preverjanju znanja (npr. likovni, tehnični, praktični in drugi izdelki, ustni odgovori, seminarske naloge, projektno delo, nastopi učencev, spletne ankete …) in so primerni za izobraževanje na daljavo. Naj nam to posebno šolsko leto kljub vsemu ostane v lepem spominu in verjamem, da nam ga bo z dobrim sodelovanjem uspelo uspešno zaključiti.

Vidimo se spet v ponedeljek, 4. 5. 2020, ko nadaljujemo s poukom na daljavo.

Želimo vam prijetne praznike in mirne počitnice v krogu vaše družine

Kolektiv Prve osnovne šole Slovenj Gradec

(Skupno 263 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost