https://prvaossg.splet.arnes.si/files/2021/11/recepti-3.b.pdf

https://prvaossg.splet.arnes.si/files/2021/11/recepti-s-plakata.pdf

V Sloveniji že vrsto let vsak tretji petek v mesecu novembru obeležujemo Dan slovenske hrane, ki ga obeležimo s Tradicionalnim slovenskim zajtrkom. Letošnje leto je Organizacija Združenih narodov za prehrano in kmetijstvo razglasila za Mednarodno leto sadja in zelenjave. Letošnji Tradicionalni slovenski zajtrk poteka pod  sloganom »Zajtrk s sadjem – super dan!«

Ob tej priložnosti smo vse učenci  povabili k ustvarjanju s slovenskimi tradicionalnimi živili, s poudarkom na sestavinah, ki so bila del zajtrka ( med, sadje, mleko, maslo, ajdova ali ržena moka). Lahko gre za tradicionalno jed ali sodobno, ki vključuje tradicionalne slovenske sestavine. Učenci bodo napisali recepte ali morda jed pripravili doma in to jed predstavili sošolcem.

(Skupno 38 obiskov, današnjih obiskov 1)