ŠAHOVSKA TEKMOVANJA

V preteklih dveh mesecih, smo se šahisti Prve OŠ SG, redno udeleževali različnih nivojev šahovskih tekmovanj. Ker je bilo za posamezno regijsko šolsko tekmovanje zanimanje zelo veliko, smo najprej izpeljali šolsko tekmovanje, kjer smo določilo potnike za naprej. Največje zanimanje je bilo v kategoriji fantov 2. triade, kjer se je za zastopanje šole potegovalo kar 11 učencev (za 4 prosta mesta), nekaj manj pri fantih 3. triade – 8 (za 3 prosta mesta). Po uspešnih šolskih kvalifikacijah je sledilo regijsko tekmovanje koroških šol v Radljah ob Dravi, kamor so se ekipi fantov zgoraj omenjenih kategorij, pridružila še dekleta 2. triade in učenec 1. triade. Tekmovanje smo zaključili zelo uspešno:

Andraž P. je v kategoriji najstarejših osvojil 2. mesto,  prevlado pa so učenci dokazali v obeh kategorijah 2. triade, kjer sta med fanti prvo in drugo mesto osvojila Aljaž S. in Miha Č.

Pri dekletih pa sta dvojno zmago slavili Zarja S. in Neža Ž.

Omenjeni so si z odličnimi predstavami priigrali pravico do nastopa na državnem tekmovanju.

Le-to je 13.1.2024 potekalo v Mariboru, za nastop pa so se odločili Aljaž, Miha in Zarja. Na dobro organiziranem tekmovanju je z odlično predstavo in malce sreče najboljšo uvrstitev dosegla Zarja, ki je osvojila odlično 3. MESTO!

V zelo močni konkurenci sta se dobro borila tudi Aljaž in Miha, ki pa sta na koncu osvojila 10. in 38. mesto. V prihodnje se že veselimo novih šahovskih izzivov, saj bo kmalu za vogalom ekipno šolsko prvenstvo. 

Čestitke!

Mentor: Blaž Petrovič

(Skupno 115 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost