Prva osnovna šola Slovenj Gradec sodeluje v »Šolski shemi« Evropske unije.

Šolska shema je nov ukrep skupne kmetijske politike in pomeni pomoč za oskrbo s sadjem in zelenjavo ter mlekom in mlečnimi izdelki v izobraževalnih ustanovah. Učencem brezplačno razdeljujemo dodaten obrok sadja in zelenjave oz. mleka in mlečnih izdelkov. Izobražujemo jih o zdravih prehranskih navadah, lokalnih prehranskih verigah, lokalnem kmetovanju in preprečevanju zavržkov hrane.

EuropeFlag Zelenjava Sadje ZnakGolob
Namen sheme je povečati nizko porabo sadja in zelenjave ter mleka in mlečnih izdelkov pri otrocih, zmanjšati število otrok s prekomerno telesno težo, zmanjšati tveganja za nastanek bolezni sodobnega časa in izboljšati prehranske navade otrok.

Evropska unija je prijavljenim šolam namenila določeno finančno pomoč za razdeljevanje nekaterih vrst svežega sadja in zelenjave ter mleka in mlečnih izdelkov. Ob tem pa moramo zagotoviti  spremljevalne izobraževalne in promocijske aktivnosti, ki širijo zavest o pomenu uživanja svežega sadja, zelenjave in mleka.

(Vir: http://www.arsktrp.gov.si/fileadmin/arsktrp.gov.si/pageuploads/SKT/OIR/Shema_solskega_sadja/SSH_2017/Navodila_SSH_objava2017.pdf; 19. 9. 2017)

 

   Načrt izvedbe projekta na Prvi OŠ

 Več o razdeljevanju sadja v šolah, lahko izveste na http://www.shemasolskegasadja.si/.

Načrt izvedbe SŠSZ

Načrt dela

va osnovna šola Slovenj Gradec sodeluje v evropskem »sistemu razdeljevanja sadja v šolah« s finančno podporo Evropske skupnosti

SHEMA ŠOLSKEGA SADJA

za šolsko leto 2010/2011

 

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSajAGJnnhrcYoICElgmbZvBxNnNHKMVJIk6xCB_KbTP9GM7AzAxR2pFw       http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQxtxbIsGqYtDY2zuL_ulZmT84CNCI6eaUgH2aMcFL2F-hXvAP3jP_LABVf

Shema šolskega sadja je promocijski ukrep skupne kmetijske politike EU v sektorju sadja in zelenjave.

Namen projekta je spodbujati uživanje svežega sadja in zelenjave med učenci v osnovnih šolah. S tem bi omejili naraščanje pojava prekomerne telesne teže in debelosti pri otrocih.

Evropska unija je prijavljenim šolam namenila določeno finančno pomoč za razdeljevanje nekaterih vrst svežega sadja in zelenjave. Ob tem pa moramo zagotoviti  spremljevalne izobraževalne in promocijske aktivnosti, ki širijo zavest o pomenu uživanja svežega sadja in zelenjave.

    

(Skupno 109 obiskov, današnjih obiskov 1)