13. SREČANJE UNESCO ASP ŠOL SLOVENIJE

Organizacija ZN, pod okriljem katere deluje tudi UNESCO, je leto 2011 proglasila za mednarodno leto gozdov, mednarodno leto kemije in evropsko leto prostovoljstva. Ob mednarodnem dnevu človekovih pravic, ki ga UNESCO šole obeležujemo 10. decembra, je OŠ Jožeta Moškriča Ljubljana v ljubljanskem Koloseju organizirala že 13. srečanje UNESCO šol Slovenije. 
Un_sn1
Osrednja tema letošnjega srečanja je bila ” Prostovoljstvo – pravica vsakogar, KEMIJA – Marie Curie” . V pestrem kulturnem in poučnem programu so nas voditelji, nastopajoči in gostje popeljali v svet prostovoljstva in kemije. Uživali smo v prikazovanju eksperimentov in ozavestili, kako pomembna so drobna dejanja, ki jih lahko naredimo za druge kot prostovoljci. Osrednja gosta srečanja sta bila ambasadorka prostovoljstva ga. Vlasta Nussdorfer in univerzitetni profesor g. Ivan Leban, ki nam je, sicer v krasnem vremenu, v kemijskem eksperimentu pričaral tudi oblake.
Srečanja smo se udeležili tudi predstavniki UNESCO središča Slovenj Gradec – predstavniki ŠC Gimnazije Ravne na Koroškem in Prve osnovne šole Slovenj Gradec.
(Skupno 112 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost