Tekmovanje osnovnošolcev v avtohtoni kulinariki s pridihom sodobnosti

Z veliko željo po raziskovanju slovenskih jedi so učenke izbirnega predmeta Sodobna priprava hrane dočakale dan, ko so lahko dokazale, da znajo skuhati rpičevo župo in pripraviti okusne presne krape. Tudi oblikovanje koroških kruhkov je bil zanje izziv. Sedem skupin osnovnošolcev koroške in savinjske regije se je 19.3.2012 podalo v Razstavno prodajni salon Gorenja v Velenju.

Kulinarika

Natovorjeni s kuharskimi pripomočki, posameznimi domačimi sestavinami in rekviziti, ki so krasili njihove pogrinjke so zasedli svoje delovne pulte. Profesionalno so se lotili ustvarjanja prečudovitih okusov jedi na žlico, zapletenih postopkov oblikovanja testa, ki so ga narekovale nekatere sladice in kreiranja obloženih kruhkov, kjer jim je domišljija omogočila osupniti poglede obiskovalcev, navijačev in žirije. Po oceni žirije so si napredovanja zaslužili vsi, vendar se je žal bilo treba odločiti in nasloniti na nianse, ki so opredelile tri skupine in jim ponudile možnost nastopa v finalu.

Nam veliki met ni bil naklonjen, smo pa bogatejši za izkušnjo, ki nas bogati in združuje.Hvala organizatorju in vsem, ki ste nas spodbujali.

učiteljica IP SPH,Tatjana Peršak

1

2

3

4

5

 

(Skupno 318 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost