Prijavnica – gostitelj v projektu Comenius

Z letošnjim šolskim letom smo začeli z mednarodnim projektom Comenius Šolska partnerstva. To je dveletni projekt, v katerem sodelujemo s petimi šolami iz štirih evropskih držav, dvema finskima šolama ter šolami iz Nemčije, Italije in Turčije. Projekt je zastavljen tako, da se vse partnerske šole obiščemo, letos aprila pa smo tudi mi gostitelji učencev in učiteljev vseh teh šol. Prijavilo se je 28 učencev in nastanjeni bodo pri družinah naših otrok.

Pri nas bodo približno en teden, in sicer med 5. in 12. aprilom 2014. Otroci bodo ta teden nekoliko več časa preživeli v šoli, imeli pa bodo tudi nekaj prostega časa za druženje doma v krogu družin. Spoznavanje drugačnega načina življenja, kulture in običajev je neprecenljiva izkušnja, ki jo otrokom ponudimo in smo je tudi mi deležni. Otroci, tako gostje kot gostitelji, bodo pridobivali mednarodne izkušnje, utrjevali in usvajali jezik, predvsem pa se bodo sproščeno družili in se ob tem še marsičesa naučili. Spoznavanje in navezovanje stikov s tujci na tak način, se bistveno razlikuje od potovanja s turistično agencijo in je zato nekaj neprecenljivega. Take možnosti nimamo velikokrat v življenju.

Če si želite, da bi bil te izkušnje deležen tudi vaš otrok, vas prosimo, da izpolnite spodnjo prijavnico. Ko bomo zbrali prijave, vas bomo poklicali na sestanek, na katerem vas bomo natančneje obvestili o vseh podrobnostih obiska.

Prijavnica je informativne narave in ni obvezujoča.

 Prijavnica – rad bi gostil učenca iz druge države

(Skupno 33 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost