Mobilnost na Poljsko

Prvi dan naše mobilnost na Poljsko smo obiskali mestno hišo, kjer nas je sprejel župan Inowroclawa. Spoznali smo zgodovino mesta. Kasneje so nas odpeljali do šole, kjer so nam učenci pripravili zanimiv program. Na šoli imajo zelo dobro razvito gimnastiko in pokazali so nam veliko zanimivih gimnastičnih točk. Učenke so nam zapele pesmi vseh držav partneric, zelo so nas presenetili s slovensko pesmijo. Popoldne smo se družili s starši v parku, kjer so učenci iskali skriti zaklad.

Drugi dan mobilnosti smo se zjutraj z avtobusom odpravili na izlet v Torun. Torun je lepo mesto ob reki Visli, ki je znano kot rojstno mesto Nikolaja Kopernika, hkrati pa goji dolgoletno tradicijo peke medenjakov po starodavni recepturi. Odpeljali so nas v muzej, kjer smo se tudi sami preizkusili v peki medenjakov. Imeli smo tudi  nekaj prostega časa, ki smo ga izkoristili za sprehod skozi mesto.

Tretji dan mobilnosti so bili naši gostitelji zelo skrivnostni. Vse kar so nam naročili je bilo, da si oblečemo oblačila, ki jih lahko kasneje zavržemo. Z avtobusom smo se pripeljali v majhno vasico ob gozdu. Vodič nas je popeljal skozi gozd in nam podal nekaj napotkov kako preživeti v gozdu. Po kosilu pa veliko presenečenje…Zopet smo odšli v gozd, ampak je bila pot nekoliko “začinjena”. Peljali so nas skozi močvirje in po reki, ki je nekaterim segala tudi do pasu. Nekateri s čevlji, drugi pa kar bosi smo se podali v noro in nepozabno pustolovščino.

Četrti dan smo se že zjutraj odpravili z avtobusom na celodnevni izlet. Prvi postanek je bil Sopot, kjer smo si ogledali znameniti pomol, ki je najdaljši leseni pomol v Evropi in občudovali Baltsko morje. Nadaljevali smo do čudovitega obmorskega mesta Gdansk, kjer pa žal nismo imeli dosti časa, da bi se naužili vseh lepot, ki jih premore. Z ladjico smo se odpeljali po reki Visli skoraj do njenega izliva v morje. Ogledali smo si tudi spomenik Westerplatte, ki stoji na mestu, kjer se je bila prva bitka druge svetovne vojne v Evropi.

 

(Skupno 69 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost