Mirovniški festival “Zlati rez”

Vabimo Vas, da se nam v šolskem letu 2019/20 pridružite pri projektu,

ki smo ga poimenovali

»ZLATI REZ«

Dragi učenci, spoštovani učitelji,

to leto je namenjeno razumevanju PERIODNEGA SISTEMA. Vemo, da le-ta prikazuje elemente, ki s spajanjem in sestavljanjem predstavljajo pogoje za življenje. Za potrditev poglejmo le nekatere:

U  uran – aktinoid; močan vir energije, ki v večino naših domov prinaša svetlobo in energijo.

Ne  neon – žlahtni plin; brezbarven plin, ki se spremeni v slepeč oranžen sij, če ga spustimo skozi cev z visokonapetostnim tokom.

S  žveplo – nekovina; smradne bombe, smrdeče noge, dihurjev smrad – številne od najneprijetnejših vonjev na svetu povzroča žveplo.

C  ogljik – eden najpomembnejših elementov periodnega sistema. Je gonilna sila jedrskih reakcij na soncu in nas oskrbuje s svetlobo in toploto.

O  kisik – eden najpomembnejših elementov v evoluciji človeštva. Sestavlja polovico mase planetove skorje in 86 % mase oceanov.

Tako kot posamezni elementi tvorijo celoto, tudi UNESCO združuje posameznike in različnih šol, krajev, pokrajin, držav. Če združimo moči, lahko skupaj naredimo čudovite stvari. Da bomo v petek, 20. 9. 2019, med 9. in 14. uro, lahko spisali in spojili nekaj nepozabnega, Vas vabimo, da se udeležite našega Mirovniškega tabora z naslovom »ZLATI REZ«, v katerem bomo spoznali vse od združevanja najmanjših delčkov periodnega sistema do lepot vesolja.

V okviru Mirovniškega festivala bomo v četrtek, 19. 9. in v petek, 20. 9. 2019 organizirali tudi Likovno kolonijo, na katero vabimo učence Unesco šol in tudi okoliških šol v naši dolini.

Povabilo na likovno kolonijo Prve OŠ SG

Povabilo na Mirovniški tabor Prve osnovne šole Slovenj Gradec 20.9_

Mirovniški festival Zlati rez – seznam delavnic

Vabimo Vas na Prvo osnovno šolo Slovenj Gradec, kjer vas pričakujemo z zanimivimi delavnicami in ostalimi aktivnostmi.

(Skupno 522 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost