Obvestilo o pouku na daljavo, petek 13. 3. 2020

Spoštovani,

na podlagi razglasitve epidemije in okrožnice MIZŠ bo šola od 16. 3. 2020 do 29. 3. 2020 zaprta. Na Prvi osnovni šoli Slovenj Gradec in POŠ Sele Vrhe se bo pouk izvajal na daljavo s pomočjo učbenikov, delovnih zvezkov, učnih listov, drugih učnih gradiv ter digitalnih didaktičnih pripomočkov.

Vsa navodila, gradiva in naloge za učence bodo dostopne preko šolske spletne strani Prve osnovne šole Slovenj Gradec – preko spletne učilnice https://ucilnice.arnes.si/course/index.php?categoryid=3913.

Starše prosimo, da so v tem času otroci doma, da se izogibajo druženju s sovrstniki (tokrat je izjemoma priporočjiva e – komunikacija), omejijo kontakt s starimi starši in člani družine, ki so bolni in imajo kronična obolenja. Priporočjivi so individualni izhodi v naravo.

Starši in učenci od 1. do 5. razreda ste že dobili navodila za pouk na daljavo od vaših učiteljev. Učitelji bodo z vami v kontaktu tudi preko elektronske pošte in vam bodo dajali nadaljnja navodila za delo učencev na domu.

Učence od 6. do 9. razreda prosimo, da dnevno dostopajo do spletnih učilnic in delajo učno snov in naloge po navodilih učiteljev. Vse spletne učilnice bodo odklenjene, za dostop ne potrebujete gesla. Učenci vstopajo v učilnico svojega razreda (npr. 7. razred) in potem pod predmete (npr. matematika) in pogledajo navodila za pouk pri vsakem predmetu, ki ga imajo tisti dan na urniku. Predmeti ne bodo ločeni po učiteljih, ampak imajo vsi učenci enega razreda enaka navodila za delo (npr. vsi 7. razredi imajo enaka navodila za delo pri vseh predmetih). Prosimo vas, da naloge in navodila učiteljev vestno izpolnjujete. Dopoldan naj pri vas doma pouk poteka enako, kot če bi bili v šoli.

V ponedeljek, 16. 3. 2020, naredite naloge, ki so vam jih dali učitelji v prejšnjem tednu in preberite kakšno zanimivo knjigo. Spletna učilnica bo v uporabi od torka, 17. 3. 2020.

Učitelji bodo preko svoje elektronske pošte dnevno na razpolago tudi za vsa vprašanja (vsi elektronski naslovi učiteljev so na naši spletni strani šole).

Za vse nadaljnje informacije spremljajte obvestila na naši spletni strani. Starše bomo obveščali tudi po elektronski pošti, vendar vas prosimo za razumevanje, ker bo ta zaradi preobremenitve strežnika prihajala z večurnim zamikom (lahko tudi pozno ponoči).

Ravnateljica

Zvonka Murko

(Skupno 719 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost