Varnost in delo v tem tednu

Spoštovani starši.

Danes smo skoraj vsi doma, razen tistih staršev, ki opravljate najpomembnejše naloge, brez katerih družba v kriznih situacijah ne more preživeti (ISKRENA HVALA VSEM ZDRAVSTVENIM DELAVCEM in drugim, ki opravljate to pomembno nalogo).

Presenetila nas je situacija, ki jo poskušamo reševati vsak po svojih najboljših močeh.  Pri vsem tem je najpomembnejše, da ohranimo svoje zdravje, poskrbimo za sebe in svoje bližnje. Vse ostalo bomo reševali postopno in po malih korakih.

VARNOST IN PREPREČEVANJE ŠIRJENJA KORONAVIRUSA

Prosim, poskrbite za varnost sebe in svojih otrok. Izogibajte se vsaki možnosti druženja in prenašanja okužbe koronavirusa. Prosim, spremljajte navodila NIJZ in MO.

Posebej vas želimo opozoriti na PREPOVED ZADRŽEVANJA NA VSEH ŠOLSKIH POVRŠINAH, vključno na ŠPORTNIH in OTROŠKIH IGRIŠČIH.

Skupaj preprečimo nenadzorovano druženje in nepremišljenost naših otrok, saj bomo le z doslednim upoštevanjem navodil lahko preprečili najhujše.

Vem, da ne bo enostavno, vendar je to edina možnost, ki jo imamo. Vsak od nas je odgovoren za svoje zdravje in zdravje vseh nas.

DOM IN ŠOLSKO DELO

Vsi vemo, da je šolsko delo pomembno , vendar je pred tem še pomembnejša varnost, zdravje in človeška toplina.  Zato vas nagovarjam, da v prvi vrsti, po svojih najboljših močeh, ustvarite VARNO  in LJUBEČE OKOLJE,  v katerem boste skupaj s svojimi otroki  preživeli to nepredvideno izkušnjo.

Tudi šolski delavci se bomo potrudili po svojih najboljših močeh in naredili vse, da navežemo stike z vašim otrokom in mu nudimo podporo tako na učnem kot osebnostnem področju.

1. Učenci bodo organizirano, od torka, 17. 3.  dalje dobivali jasna navodila učiteljev za šolsko delo.

Da se bomo izognili preobremenjenosti e- pošte in naše spletne učilnice, bomo naše delo organizirali tako, da ne bo preobremenjujoče, da bo pregledno in postopno.

Učitelji od 1. do 5. razreda vas bodo o delu učencev obveščali preko e-pošte, nekateri pa so vam določena navodila že posredovali.

Učence od 6. do 9. razreda bodo dostopali do e-učilnice, v kateri bodo imeli naložena gradiva in navodila za delo.

Učitelji naravoslovnih predmetov bodo posodabljali navodila in naloge vsak PARNI DAN POUKA.

Učitelji družboslovnih predmetov bodo posodabljali navodila in naloge vsak NEPARNI DAN POUKA.

Ostali predmeti bodo posodobljeni 1 x tedensko.

Tako želimo vsaj malo prispevati k preglednosti in sistematičnemu  delu doma.

Potrudili se bomo, da bomo v prihodnjih dneh našli način še boljše organizacije in načine učnega dela doma. O vsem bomo vas in vaše otroke pravočasno obvestili.

2. Na šoli imamo tudi svetovalne delavke, ki bodo nudile oporo. Tudi svetovalne delavke imajo svojo spletno učilnico, do katere lahko dostopate, oglasile se vam bodo tudi preko e-pošte. Vi pa jih lahko, kadarkoli kontaktirate preko e-pošte.

V primeru, da potrebujete dodatne informacije, navodila ali podporo, smo delavci kolektiva Prve OŠ na voljo preko e- pošte. Podatki delavcev so objavljeni na spletni strani šole, pod ŠOLA/ Osnovni podatki o šoli in Seznam učiteljev.

Želim vam vse dobro in ostanite zdravi.

Ravnateljica:

Zvonka  Murko

(Skupno 232 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost