Spoštovani starši!

V mesecu februarju 2021 bo potekal vpis v prvi razred za šolsko leto 2021/2022.

Vsi otroci, rojeni v koledarskem letu 2015, so zakonsko obvezni za vpis. Prav tako so zakonsko obvezni za vpis vsi otroci, ki so imeli v lanskem šolskem letu odložitev šolanja (2014).

Zakonska podlaga: Vpis otrok v javno osnovno šolo ureja Zakon o osnovni šoli (Ur. l. RS, št. 81/06, spremembe in dopolnitve Ur. l. RS, št. 102/07).

Vabljeni ste k vpisu vašega otroka na PRVI OSNOVNI ŠOLI v Slovenj Gradcu, in sicer v naslednjem tednu, od 9. februarja do 12. februarja 2021.

 

S seboj prinesite osebni dokument otroka.

V primeru razveze, sta dolžna priti podpisati vpisni list oba starša.

Glede na trenutno situacijo in že dalj časa trajajoče epidemiološke razmere bomo vpis sicer izvedli v živo, vendar ob upoštevanju vseh predpisanih ukrepov za zmanjšanje tveganja okužbe in preprečevanju širjenja COVID – 19. Pri tem smo v skladu z veljavnimi predpisi in priporočili NIJZ  dolžni upoštevati naslednje ukrepe:

  • uporaba zaščitni mask v zaprtih prostorih,
  • razkuževanje rok,
  • zračenje in čiščenje prostorov,
  • varnostna razdalja,
  • točno določen čas v izogib nedovoljenemu srečevanju ljudi.

S upoštevanjem vseh ukrepov in priporočil bomo lahko zagotavljali ustrezne higienske pogoje in varnostne ukrepe za zmanjšanje tveganja okužbe.

V primeru, da ste v tednu, ko poteka vpis, odsotni oziroma okuženi oziroma izolirani, me kontaktirajte GSM 051 319 355 (Veronika Gosak Krebs) ali s pomočjo el. pošte veronika.gosak-krebs@guest.arnes.si , da se lahko dogovorimo za ponovni termin.

V želji, da bi letošnji vpis bodočih prvošolcev potekal čim bolje in varno, vas lepo pozdravljamo.

 

Šolska svetovalna služba:                                                         Ravnateljica OŠ:

Veronika Gosak Krebs, uni. prof.                                            Lidija Konečnik  Mravljak, uni. prof.

(Skupno 166 obiskov, današnjih obiskov 1)