Vzgojno – izobraževalno delo od torka, 9. 2. 2021 dalje

Spoštovani starši in učenci!

Obveščamo vas, da je Vlada RS danes, v četrtek, 4. 2. 2021, sprejela spremembe Odloka o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih, ki bodo objavljene v Uradnem listu Republike Slovenije. To pomeni, da se pouk od torka, 9. 2. 2021 do petka, 12. 2. 2021, za učence od 4. do 9. razreda še naprej izvaja na daljavo, v šoli pa poteka pouka za učence 1. triade. Po Letnem delovnem načrtu šole je v  ponedeljek, 8. 2. 2021, pouka prost dan.

Prejšnji teden smo na šoli izvedli še en dan dejavnosti, tokrat smo se posvetili razvijanju bralne pismenosti pri učencih, dan pa smo poimenovali BRANJE ZA ZNANJE IN SANJE. Nameni dneva so bili samostojno delo z besedilom, uporaba bralnih učnih strategij in pravilno navajanje virov.

Učenci so v okviru dneva dejavnosti delali samostojno s pomočjo različnih virov, na podlagi prebranih besedil so naredili zapiske v zvezek in pri tem uporabljali različne bralne učne strategije, kot so: Vennov diagram, pojmovna mreža, miselni vzorec ….  Ob branju nekaterih besedil so nastali samostojni izdelki. Učitelji smo jim za ta dan pripravili posebna navodila, v katerih smo jih še posebej opozorili na pisanje na roko, čitljiv in pravopisno ustrezen zapis ter na ustrezno navajanje virov. Tak način dela pa so tekom tedna učenci preizkusili tudi pri ostalih predmetih, ki tisti dan niso bili na urniku, in se tako samostojno učili.

Jutri, 5. 2. 2021, pa imamo kulturni dan, ki ga bomo začeli s proslavo ob slovenskem kulturnem prazniku, nadaljevali pa bomo z Unesco delavnicami. Naša šola je Unesco šola že več kot 25 let. Delovanje šole temelji na 4 Unesco stebrih :

  • učiti se, da bi vedeli,
  • učiti se delati,
  • učiti se bivati,
  • učiti se živeti skupaj.

Na Unesco delavnicah pa bomo obravnavali  različne teme, ki že oz. bodo v prihodnosti vplivale na kakovost  (sprejemanje, sobivanje, pravičnost, enakovrednost, … ) našega življenja.

Vse dobro in ostanimo zdravi.

Ravnateljica Lidija Konečnik Mravljak in kolektiv Prve osnovne šole Slovenj Gradec

(Skupno 118 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost