Vzgojno-izobraževalno delo od ponedeljka, 8. 3. do petka, 12. 3. 2021

Drage učenke in učenci, spoštovani starši!

Obveščamo vas, da je Vlada RS dne 3. 3. 2021 sprejela nov Odlok o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje, ki bo objavljen v Uradnem listu Republike Slovenije.

Prosimo vas, da vaši otroci hodijo v šolo popolnoma zdravi in ob vsakem najmanjšem znaku okužbe ostanejo doma. Doma naj v tem primeru ostanejo tudi bratje in sestre. Otrokovemu razredniku sporočite, da bo vaš otrok ostal doma. Ob znaku okužbe pokličite otrokovega osebnega zdravnika, ki vam bo svetoval, kako bo zdravljenje potekalo naprej in vas napotil na test SARS-CoV-2. Do prejema izvida ostane otrok doma, prav tako pa tudi vsi sorojenci.

V primeru, da bo vaš otrok pozitiven, takoj kontaktirajte otrokovega razrednika. Takrat v karanteni ostanete vsi družinski člani.

Od ponedeljka, 8. 3. 2021, je uporaba zaščitnih mask za učence od 6. do 9. razreda obvezna v vseh prostorih šole in na zunanjih šolskih površinah. Maske morajo tako obvezno nositi tudi v matičnih učilnicah. Uporabljajo naj zaščitne maske, ki so jih dobili na začetku šolskega leta v šoli (ali pa medicinske maske).

Priporočamo tudi, da učenci od 1. do 5. razreda za svojo varnost in zaščito vseskozi uporabljajo zaščitno masko. Zanje je uporaba zaščitne maske obvezna v skupnih prostorih šole in na zunanjih šolskih površinah.

Ministrstvo za izobraževanje znanost in šport priporoča, da v jutranje varstvo in podaljšano bivanje prihajajo samo tisti učenci 4. in 5. razredov, ki varstvo nujno potrebujejo.

Vse dobro in ostanite zdravi.

Ravnateljica Lidija Konečnik Mravljak

(Skupno 155 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost