Mednarodni mesec šolskih knjižnic

Mk1 

OKTOBER – MEDNARODNI MESEC ŠOLSKIH KNJIŽNIC

Šolske knjižnice v mesecu oktobru praznujejo svoj mednarodni mesec. Glavni namen praznovanja je, da šolsko in širšo javnost opozorimo na pomen šolskih knjižnic za učenje in raziskovanje. Letošnje geslo “ŠOLSKE KNJIŽNICE: VSTOP V ŽIVLJENJE” opozarja, da so te nujno potrebne pri razvoju učnih spretnosti in kritičnega mišljenja.

Šolski knjižničarji sodelujemo tudi pri poučevanju in razvijanju učnih strategij, različnih vrst pismenosti, kritičnega mišljenja in ostalih kompetenc, ki so potrebne za delovanje v današnji družbi.

 

Naša knjižnica se bo pridružila praznovanju z različnimi dejavnostmi. V oddaji šolskega radia bomo spregovorili o pomenu šolskih knjižnic pri pridobivanju znanja. Skupaj z učenci bomo izdelali seznam knjig, ki jih priporočajo za branje in izglasovali naj knjigo. Poleg tega bomo izdelali knjižne kazalke, pripravili pravljične ure z delavnicami, v 1. triletju razdelili bralne nahrbtnike KNJIŽKO, zbirali misli o branju, knjigah in knjižnici, učence in učitelje seznanili z novostmi, organizirali pogovor o prebranem – knjižno čajanko, se udeležili likovnega in fotografskega natečaja ter obiskali Knjižnico Ksaverja Meška Slovenj Gradec.

Maja Dretnik

(Skupno 76 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost