Projekt Comenius

Logo

 

Mednarodni projekt Comenius Šolska partnerstva, z naslovom Sunny Sustainability – using solar and earth energy towards sustainable future, Uporaba sončne in zemeljske energije za varno prihodnost

Kako pomembno je sonce za naš obstoj se bomo spraševali v drugem letu dvoletnega projekta. V prvem letu bomo sonce občudovali iz estetskega vidika. Nastajale bodo fotografije sonca na vse mogoče načine. S pomočjo fotografij bomo spoznavali sončeve pege, gibanje planetov v našem osončju, sončev mrk, polarni sij ter fizikalne in druge značilnosti sonca.

Pri projektu sodeluje pet šol, in sicer iz Italije, Nemčije, dve šoli s Finske in naša šola iz Slovenije. V času projekta se bomo srečali na vseh petih šolah in primerjali naša odkritja v mednarodnih ekipah in se tako naučili še več. V okviru vsakega srečanja bodo poleg predstavitev dela posameznih šol, potekale tudi delavnice z različnimi tematikami povezanimi s soncem in sončno energijo. Delavnice bodo pripravljali in izvajali učenci sami. Izdelki, fotografije in predstavitve, ki bodo na teh delavnicah nastali, bodo objavljeni na spletni strani projekta.

Pri projektu sodelujejo učenci tretjega triletja naše šole in učitelji: Urša Glavan, Sašo Herlah, Mihaela Hozjan, Jelka Hrastnik, Igor Jeram, Marjeta Vinšek, Bernarda Zlodej in Božidarka Vivat.

Koordinatorka projekta za našo šolo,

Božidarka Vivat

(Skupno 97 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost