Vzgojno – izobraževalno delo od ponedeljka, 18. 1. do petka, 22. 1. 2021

Spoštovani starši,

Vlada Republike Slovenije je zaradi epidemioloških razmer v državi sprejela odločitev o podaljšanju ukrepov za zajezitev in obvladovanje epidemije COVID-19. To pomeni, da se pouk od ponedeljka, 18. 1. 2021 do petka, 22. 1. 2021, še naprej izvaja na daljavo.

Na spodnjem linku si lahko ogledate filmček, ki je nastal iz utrinkov Dneva dobrodelnosti. Zbrali smo vsega skupaj 450 pisemc, ki so jih učenci napisali lastnoročno, le-ta pa obogatili z risbico, nekateri tudi z izvirnim izdelkom in vse skupaj v kuverti oddali v zbiralnik na šoli. Pisma z voščili, globokimi, izvirnimi ter iskrenimi  mislimi so bila resnično dih jemajoča. Prav neverjetno, koliko srčnosti, iskrenosti, topline in sočutnosti premorejo otroci. Tako smo zbrali dovolj pisem za starostnike vseh štirih koroških domov. Za Koroški dom starostnikov – Slovenj Gradec, Dom starejših na Fari, Koroški dom starostnikov – Črneče, kot tudi za Dom starejših občanov Radlje ob Dravi – Dom Hmelina.

Resnično smo iz srca hvaležni za dobrodelnost naših/vaših otrok in predvsem za to, da smo naredili veliko, srčno in pravo stvar za naše starostnike. Brez vaše pomoči nam ne bi uspelo, za kar se vam iskreno zahvaljujemo.

“Z ljubeznijo in dobroto ne moremo biti razsipni. Z njima vedno ustvarimo spremembe. Vedno predstavljata blagoslov tistega, ki ju sprejme in tistega, ki ju daje.

                       Barbara de Angelis                                                                                

Povezava: https://youtu.be/C2CPc-G_re4

V tem tednu smo izvedi tudi Dan družabnih iger. V sklopu tega dneva smo izvedli tudi natečaj za »Naj igro Prve osnovne šole« (za vsako triado posebej). Igre bo pregledala komisija, rezultati pa bodo objavljeni na spletni strani šole.

torek, 19. 1. 2021, bomo imeli na naši šoli »Zimski športni dan«, v katerega bodo vključeni vsi učenci Prve osnovne šole.  Bistvo dneva je, da so otroci športno aktivni in da dan preživijo na svežem zraku.

Izbirali bodo lahko med petimi možnostmi:

  • Pohod v zimskih razmerah,
  • tek na smučeh,
  • drsanje,
  • sankanje,
  • igre na snegu.

V sklopu tega dneva bomo izvedli tudi UNESCO natečaj za najboljšo zimsko fotografijo in za najboljši snežni ali ledeni grad.

Učenci bodo podrobna navodila za Zimski športni dan prejeli na razrednih urah v prihodnjem tednu, naložena pa bodo tudi v MS Teamsih, v kanalu »Zimski športni dan«, zavihek »Datoteke«.

Ostanite zdravi in vse dobro.

Ravnateljica Lidija Konečnik Mravljak in kolektiv Prve osnovne šole Slovenj Gradec

(Skupno 81 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost